Genç Forum
Merhaba Hoş geldiniz.
Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen ailemize katılın..
Genç Forum
Merhaba Hoş geldiniz.
Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen ailemize katılın..
Genç Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Genç Forum

Genç Forum
 
AnasayfaGxTLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
|GxT| Gençlerin Mekanı |Gençlixtanya | Gençlerin Özgür Şehri |GxT|

 

 Hayata dair pratik bilgiler

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
GöKç€
Moderatör
Moderatör
GöKç€


Mesaj Sayısı : 219
Yaş : 28
Nerden : Refahiye
ReP Puanı : 38
Başarı Puanı : 448
Kayıt tarihi : 20/05/09

Hayata dair pratik bilgiler Empty
MesajKonu: Hayata dair pratik bilgiler   Hayata dair pratik bilgiler Icon_minitimePaz Mayıs 24, 2009 6:27 pm

Buz dondururken:
Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür.Kaynamış suda oksijen azalır. Suya bir şişe soda ilave edip bununla her sabah cildinizi ovmak da kan dolaşımını harekete geçirip yüzünüze canlılık verir. * Ağız kokusu için: Kahve çekirdeği çiğneyin.
* Arı, sivri sinek sokmalarına karşı:
Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.
* Fermuarlar sıkışırsa:
Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.
* Gözlük camları:
Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.
* Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa:
Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır.
* Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denedinizmi
* Çicekleriniz için:
Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.
* Saksı çiçekleriniz için :
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.
* İskambil kağıtlarını :
Kolonya ile silip yumuşak bir bezle kurulayın.
* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın
* Balıklı tava kokusu :
Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.
* Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.
* *Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.
** Pastaların daha gevrek olması için:(tatlı*tuzlu farketmez):
Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
** Dereotonu saklamak için:
Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.
**Kızarmış börek için
Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz. Sadece yağ da sürebilirsiniz.
**Reçel yaparken
Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın. **Yumurtaların kolay soyulması için,
Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.
**Mantar sote pişirirken,
Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz.
**Yemeğinizin içine şarap yerine koyulabilecek karışım,
1/3 üzüm sirkesi, 2/3 su, 1 küp şeker;
bunları iyice karıştırın ve yemeğinizde kullanın. Sonuç mükemmel olacak.
** Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
**Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.
** Eskilerin yöntemleri her zaman en iyi, en doğrudur. Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın; bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.

*Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.
*Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.
*Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız, üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.
*Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın.
*Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.
* Sigara küllerini saksınıza koyarsanız, yapraklardaki kurt böcek vs. yok edersiniz.

*Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır.
*Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.

*Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöpler de düşer.
* Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hem de daha lezzetli olur.
*Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur.

*Yoğurdu sulandırmamak için tahta kaşıkla üstten almalıdır. Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır.
** Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.Vidayı öyle takın.
** Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.
** Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin.
** Halıdaki sigara yanıklarından,­yanık­ y­er­ler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.
**Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.İzden eser kalmadığını göreceksiniz.
** Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin.Açıksa zedelenebilirler.
** Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun.Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun.Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.
** Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayıp yıkayın.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.
** Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun.Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.
** Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun.Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın.Yeni gibi olacaklardır.
** Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
** Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın.Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.
** Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın.
** Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir.
** Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun.Böylece yumuşacık olacaklardır.
** Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.
** Cevizle dost olun.İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır.Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
**Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın.Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.
** Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
** Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.
** Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
** Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.
** Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
** Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın.Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
** Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
** Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
** Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
** Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
** Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
** Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
** Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin.Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.
** Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin.Daha sonra pişirin.
** Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
** 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın.Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.Çok daha lezzetli olacaktır.
** Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok.Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
** Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
** Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.
** Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın.Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
** Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
** Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin.Kokteyllerin içerisine bunları kullanın.Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.
** Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
** Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
** Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.
** Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin.Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
** Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
** Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
** Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
** Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.(Fazla sürmeyin.)
**Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
SparTaküs
Admin
Admin
SparTaküs


Mesaj Sayısı : 536
Yaş : 29
Nerden : Her Yerden
ReP Puanı : 45
Başarı Puanı : 432
Kayıt tarihi : 31/01/09

Hayata dair pratik bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Hayata dair pratik bilgiler   Hayata dair pratik bilgiler Icon_minitimePaz Mayıs 24, 2009 6:30 pm

Eline sağlık + rep..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://genclixtanya.yetkin-forum.com
 
Hayata dair pratik bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İLGİNÇ BİLGİLER

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Genç Forum :: |GxT| Havadan ,Sudan |GxT| :: Düşündürenler-
Buraya geçin: